Rock Master 2009

Idén szeptember 5-6. rendezik meg Arco-ban, immáron 23. alkalommal a világ egyik leghíresebb versenyét a Rock Master-t. A versenyt megelőző este kerül sor az „Arco Rock Legends” díj kiosztására két kategóriában, amit a mászó sport Oscar díjának tekintenek.

Az egyik kategória a „SALEWA ROCK AWARD”. Ezt a díjat annak a mászónak itélik oda, aki a legmeghatározóbb volt az utóbbi évben boulderben, vagy sportmászásban, figyelembe véve a teljesítményt, a stílust és az etikát. Ennek a kategóriának az idei jelöltjei: Dani Andrada, Markus Bock, Adam Ondra, Chris Sharma és Maja Vidmar.

A másik kategória a „LA SPORTIVA COMPETITION AWARD”. Ezt a díjat az a mászó tudhatja majd magáénak, aki az elmúlt évben, versenymászásban (boulder, nehézségi, vagy akár gyorsasági) ért el kimagasló eredményeket. Idén a jelöltek: Johanna Ernst, Kilien Fischhuber, Anna Stöhr.

A díjkiosztót követően, a hétvégén elkezdődnek a versenyek, az alábbi kategóriákban: nehézségi, „párbaj”, boulder, gyorsasági, Rock Junior (a fiatalabb versenyzőknek). Minden kategóriában csak azok a versenyzők indulhatnak, akiket a szervezők meghívnak. A meghívót a világranglista alapján postázzák, kategóriánként a 10 legjobb mászónak! Tehát, aki itt nyer, az jogosan mondhatja, hogy a világ legjobb mászója!

A fal Arco belvárosa mellett található, gyönyörű sziklafalak árnyékában. A komplexum szabadtéri, rengeteg szabad területtel a nézőknek. A mászófalak viszont tetővel fedettek. Magassága 18m, felülete 650nm, több, mint 300fogással felszerelve. Ha személyesen is meg akarjátok nézni az eseményt, 25E belépővel számolhattok.

A verseny eredményeiről természetesen azonnal beszámolunk, addig is néhány kép az elmúlt évek versenyeiről:

forrás, részletes program és információ: www.rockmaster.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük