Oktatóink, edzőink

Horn-Barta Attila (Tallér), egyesületünk elnöke és oktatója. 43 éves, 1993-ban kezdett el mászni, az alpesi falakon mozog a legotthonosabban. A TF-en OKJ-s Hegymászó Oktatói és Edzői képesítést szerzett.

Jelentősebb útjai:

Szlovénia, Júliai Alpok, Triglav Északi fal: Helba Smer (VI, A1(VIII-) / 650m)
Görögország, Meteora: Thessalische Schallmauer (VIII- / 250m)
Svájc, Urner Apl, Gross Furkahorn: Conquest of paradise variáns (6c+ / 140m)
Szlovákia, Magas Tátra, Ökörhát torony: Stupid Wall (VII- / 150m)

Sáfián András egyesületünk oktatója. 43 éves, 15 éve kezdett el mászni, a legtöbb hegyi tevékenységet kedveli, a síeléstől a sziklamászásig. Kedvenc területei az alpesi falak és a sportmászás. 2008-ban megszerezte az OKJ-s Hegymászó Sportedző képesítést a TF-en.

Jelentősebb útjai:

Magas-Tátra, Ökörhát-torony, Estok-Janiga (VI,A2)
Magas-Tártra, Sárga-fal, Direkt (VI)
Rax, Vordere Klobenwand, De Oide Wurzn (VII-)
Grazer Bergland, Rote Wand, Rupertina (VII-)

Flaska Péter egyesületünk alelnöke és oktatója, az Ujjerő Boulder Terem egyik alapítója és tulajdonosa 39 éves, 13 éve kezdett el mászni. Az alpesi nagyfalak a legkedvesebbek számára, a Tátra, a Dolomitok és az osztrák mészkövek a kedvencei. A TF-en OKJ-s Hegymászó Oktatói és Edzői képesítést szerzett. Alapfokú és téli magashegyi tanfolyamokon oktat.

Jelentősebb útjai:

Dolomitok, Cima Piccola: Perlen vor die saue (IX-), Prima Ballerina (VIII+/IX-,OS)
Dolomitok, Cima del Pissadu: Via Tridentina (VIII+/IX-,OS)
Venden, Reissend Nollen: Millenium (VIII+/IX-)
Kis-Gerecse: Szilfid 7c

Tardosbánya:Takonykor 7c

Vörös Tomi, egyesületünk alelnöke és oktatója, az Ujjerő Boulder Terem egyik alapítója és tulajdonosa. 2003-ban kezdte a mászást. A mászás valamennyi válfaját kipróbálta, de kedvencei az alpesi mászás, a sportmászás, illetve a boulderezés. A TF-en OKJ-s Hegymászó Sportedző és Sportmászó Sportedzői képesítést szerzett. Alapfokú, illetve nyári magashegyi tanfolyamokon oktat és sportmászó edzéseket vezet az Ujjerő Boulder Teremben.

Jelentősebb útjai:
Dolomitok, Cima Grande: Comici (VII, téli megmászás szabadon)
Paklenica: Funky Shit 7c+
Tündérszikla: Kaszáspók

1 Bodó Máté az egyetemi mászások atyja, az Ujjerő jobbkeze. A TF-en sportmászó edző, sportmászó oktató képesítést szerzett. 2008-ban ismerkedett meg a mászás világával ami egyből magával ragadta és élete meghatározó részévé vált. 2010 óta tart mászóedzéseket, sziklamászó kirándulásokat főként egyetemi hallgatóknak. Elsősorban a boulder mászás kültéri formáját kedveli, de rendszeresen ellátogat a környező országok kisebb és nagyobb falaira is. A lényeg hogy, a természetben jó társasággal lehessen.
zupp

Zupán Tomi (Zupi) az Ujjerő Terem egyik tulajdonosa és Magyarország (..na meg a többi) legkeményebb ujjaival rendelkező mászója, edzője. Így ír magáról:
“Nagyjából 12 éve kezdtem el mászni. A  mászáson belül a boulder az, ami igazán érdekel. Szeretek edzeni a teremben, de ha van rá lehetőségem, akkor  inkább  sziklán mászom. Amit igazán élvezek ebben a sportban, hogy saját magamat kell legyőznöm újra és újra, ezáltal fejlődik az akaraterőm, illetve mászás közben teljesen kikapcsol az agyam, és csak az adott mozdulatra figyelek, igazi flow élmény. Nincs két egyforma fogás, nincs két egyforma út, végtelen variációs lehetőség, mindenki  megtalálhatja benne azt, ami számára a legnagyobb kihívást jelenti. Én nem is várok el mást egy sporttól.”

Jelentősebb teljesítményei:
In search of time lost 8C
New Base Line 8B+
Memento 8B+

aTOM Agócs Tomi egyesületünk segédoktatója. 26 éves, 2010-ben ismerkedett meg komolyabban a mászással. Eleinte csak a boulder stílus, majd 2011-től a köteles mászás is bekerült a kedvencei közé. Több mint a fél életét  ennek a sportnak az űzése és az oktatása teszi ki. Egyesületünknél végezte el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot (2011), illetve a téli magashegyi tanfolyamot is (2014). A TF-en végzett OKJ-s sportmászó oktatóként és több mint 4 éve sportmászó edzéseket vezet az Ujjerő Boulder Teremben gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt.

Jelentősebb eredményei:
Arco, Monte Colodri: Zanzara (7a+) 300m
Strázsa-hegy: Amnézia (8a)
Silvretta: Atomblitz (7C)

tabi

Táborosi Gábor (TABI) nyugállományú hegymászó oktató és hegyivezető, volt szövetségi fontoskodó és TF-es szakvezető, jelenleg rekreációs sportmászóedző.

Saját szavaival:
“A messzi és minden érdekes tevékenységre alkalmatlan Dél-Alföldön születtem, ami akkor még nem volt a mászósport fellegvára. Életem elején én is kisgyerek voltam, ráadásul sok utazgatós-kalandozós könyvet olvastam, és még többet ábrándoztam. Ennek folyományaként később hegymászó akartam lenni, majd ezt az egészet tanítgatni másoknak, olyannyira, hogy ezzel el is telt az életem túlnyomó része. Mikor aztán egy ostoba munkahelyi baleset miatt mindezt nagyjából föladtam, elkezdtem gyerekeket és felnőtteket kínozni a mászótermekben. Mint amilyen az ikonikus Ujjerő Boulder Terem, ahol mindig remek a hangulat, igazi zene szól, kiválóak a fogások, én meg jól érzem magam.”

Kedvenc emlékei, kedvenc mászóhelyéről a görögországi Meteorákról:

Doupiani – Südostwand (6 hossz VII-),
Aghion Pnefma – Traumpfeiler (9 hossz V+),
Sourloti – Hypotenuse Direkt (8 hossz VI).

geri

Erbits Gergő  a szombati gyerekedzéseket vezeti, kiváló érzékkel és szakértelemmel.
“14 éves korom óta mászom, 4-5 éve dolgozom a szenvedélyemnek sportmászó edzőként, a TF-en végeztem sportmászó edzői szakot, plussz az élet iskoláját jártam, hiszen az ember mindig tanul. Szeretem a mondásokból fakadó bölcsességek tanítását, szoktam is használni, illetve hasonlatokkal tűzdelve vezetem rá a gyerekeket a helyes látásra, gondolkodásmódra.