Oktatóink, edzőink

 

Horn-Barta Attila (Tallér), egyesületünk elnöke és oktatója. 43 éves, 1993-ban kezdett el mászni, az alpesi falakon mozog a legotthonosabban. A TF-en OKJ-s Hegymászó Oktatói és Edzői képesítést szerzett.

Jelentősebb útjai:

Szlovénia, Júliai Alpok, Triglav Északi fal: Helba Smer (VI, A1(VIII-) / 650m)
Görögország, Meteora: Thessalische Schallmauer (VIII- / 250m)
Svájc, Urner Apl, Gross Furkahorn: Conquest of paradise variáns (6c+ / 140m)
Szlovákia, Magas Tátra, Ökörhát torony: Stupid Wall (VII- / 150m)

Vörös Tomi, egyesületünk alelnöke és oktatója, az Ujjerő Boulder Terem egyik alapítója és tulajdonosa. 2003-ban kezdte a mászást. A mászás valamennyi válfaját kipróbálta, de kedvencei az alpesi mászás, a sportmászás, illetve a boulderezés. A TF-en OKJ-s Hegymászó Sportedző és Sportmászó Sportedzői képesítést szerzett. Alapfokú, illetve nyári magashegyi tanfolyamokon oktat és sportmászó edzéseket vezet az Ujjerő Boulder Teremben.

Jelentősebb útjai:
Dolomitok, Cima Grande: Comici (VII, téli megmászás szabadon)
Paklenica: Funky Shit 7c+
Tündérszikla: Kaszáspók

1 Bodó Máté az egyetemi mászások atyja, az Ujjerő jobbkeze. A TF-en sportmászó edző, sportmászó oktató képesítést szerzett. 2008-ban ismerkedett meg a mászás világával ami egyből magával ragadta és élete meghatározó részévé vált. 2010 óta tart mászóedzéseket, sziklamászó kirándulásokat főként egyetemi hallgatóknak. Elsősorban a boulder mászás kültéri formáját kedveli, de rendszeresen ellátogat a környező országok kisebb és nagyobb falaira is. A lényeg hogy, a természetben jó társasággal lehessen.
aTOM Agócs Tomi egyesületünk segédoktatója. 26 éves, 2010-ben ismerkedett meg komolyabban a mászással. Eleinte csak a boulder stílus, majd 2011-től a köteles mászás is bekerült a kedvencei közé. Több mint a fél életét  ennek a sportnak az űzése és az oktatása teszi ki. Egyesületünknél végezte el az alapfokú sziklamászó tanfolyamot (2011), illetve a téli magashegyi tanfolyamot is (2014). A TF-en végzett OKJ-s sportmászó oktatóként és több mint 4 éve sportmászó edzéseket vezet az Ujjerő Boulder Teremben gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt.

Jelentősebb eredményei:
Arco, Monte Colodri: Zanzara (7a+) 300m
Strázsa-hegy: Amnézia (8a)
Silvretta: Atomblitz (7C)