Tavaszi Alapfokú Sziklamászó Tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület 2015. április 08-tól alapfokú sziklamászó tanfolyamot indít! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva. Ha a tudáson kívül másra is igényt tartasz, esetleg új barátokat, későbbi mászótársakat keresel, vagy szeretnéd egy tábortűz melege mellett megosztani aznapi élményeidet társaiddal, mindezt barátságos, fiatalos társaságban, akkor itt a helyed!

pert


A tanfolyam célja:
A biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek elsajátítása.

A tanfolyam időtartama:
2015. április 08-tól 2015. május 31-ig!

A tanfolyam tartalma:
9 gyakorlati nap és 7 elméleti előadás, szerdánként 18:30-tól az egyesület klubhelyiségében.

A tanfolyam helyszínei:
Magyarországon, a Pilis, Gerecse, Mátra sziklamászó iskolái a tanfolyam végén pedig Ausztria magasabb falai.

A tanfolyam vezetője:
Vörös Tamás (06/70 222-30-65)

A tanfolyam díja: 55.000,- Ft

Jelentkezés:
2015. március 27-ig a tanfolyam vezetőjénél, illetve az Ujjerő Boulder Teremben. A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 10.000,- Ft előleget kérünk. A jelentkezési határidő utáni visszalépéskor az előleget visszaadni nem tudjuk.

Vizsgák:
Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához elengedhetetlen a sikeres elméleti vizsga,  10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III nehézségben) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató ajánlása vizsgára. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:
egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid 2m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema 1×1 m; 1×1.5 m; 1db „pruszik”; 1 éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; 1db biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); 1db ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat.

A részvételi díj tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktatók részvételét.
– A szervezési költségeket.
– Az Ujjerő HSE és az MHSSZ éves tagdíját!

A részvételi díj nem tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati foglalkozások helyszínére történő utazást.
– A gyakorlati helyszíneken az esetleges szállás és étkezés költségeit.
– A speciális mászó felszerelések bérletét.
– Az egyéni felszereléseket (bakancs, ruházat, hálózsák, sátor…).
– Az extrém sportokra érvényes biztosítást.
– A vizsgadíjat.

Az egyesületnél mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség!

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.

A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt! A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamon való részvétel feltétele, a tanfolyam idejére és országaira is érvényes, extrém sportokra is kiterjedő baleset biztosítás!

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük