UjjerŐ HSE – Szlovénia, Olaszország sportmászó hétvége

dőpont: 2019. június 21. péntektől -2019. június 23. vasárnapig

(Rafting, kanyoning hosszabbítással június 24. hétfő esti hazaindulással)

Jelentkezés feltételei: A túrán kizárólag 18. életévet betöltött Ujjerő HSE tagok vehetnek részt akik rendelkeznek SZM1 vagy alapfokú sziklamászó tanfolyammal.

A túra során mindenki saját magáért felel, az egyesület csak abban segít, hogy leszervezi a szállást (amit mindenki maga fizet), összeszervezi a telekocsikat és a helyismeretével mutatja az utakat!

  • Utazás: Egyénileg, teleautó rendszerben amit segítünk összeszervezni!
  • Szállás: Kamp Polovnik Bovec:
  • 10,50 € /éj/ fő +Sátor (1-2 személy) 1,00 €/éj, 3+személy 2,00 €/éj + Autó: 1,00 €/éj
  • Sziklamászó felszerelés bérlését (Ujjerő HSE szertárból lehet bérelni)
  • Igény szerint időpont meghosszabbításával rafting, kanyoning túravezetés helyi túravezetővel, felszereléssel ((rafting (fél nap)+ kanyoning (fél nap)= 24.000Ft/fő, csak rafting (fél nap): 12.000Ft, csak kanyoning (fél nap): 14.000.-Ft))

Jelentkezési határidő: 2019. június 10.

Létszám limit: 14 fő

Indulás:

Budapesti találkozó pont:2019. június 21. péntek 5:30-kor Budapest, az Őrmező P+R parkolóban

(felső, Budaörsi úthoz közelebb eső parkoló).

Szlovénia találkozó pont: 2019. június 21. péntek 13:00

Szlovénia, Bovec, Crna Ovca Bar és Sportközpont

1. nap Utazás, sziklamászás, Virje vízesés

Bovec közelében található sziklamászó helyen egész nap lehetőségünk van különböző nehézségű utakon csiszolni a sziklamászó tudásunkat. Miután kellően elfáradtunk egy kis kirándulást teszünk egy nagyon szép vízeséshez.

2. nap Ponte San Quirino, sziklamászás (Kozjak vízesés)

Hihetetlen szépségű kanyonban mindenki megtalálja 4c-től 8a-ig az útját. Itt egy egész napot érdemes eltöltenünk de ha hamarabb megunnátok akkor hazafelé megállhatunk Kobaridban megcsodálni a Kozjak vízesést.

3. nap Sziklamászás, Hazautazás (hosszabbítás esetén rafting)

Kora reggeli kelés majd összepakolás után még meglátogatunk egy Bovechoz közeli sziklamászó helyet.

A rafting túra során 6-8 fős, felfújható hajókat használunk. Minden egyes hajót képzett túravezető kormányoz, irányít, és mivel csapatsportról van szó, mindenkire szükség van ahhoz, hogy a legélvezetesebb utakon evezhessünk le.

4. nap Kanyoning, hazautazás

A kanyoning túra során egy kisebb vízhozamú hegyi patak útját követjük. A megfelelő vízeséseken lecsúszunk vagy leugrunk, a technikásabb kanyonokban kötéllel ereszkedve jutunk le rajtuk. Minden kanyoning túra gyalogtúrával kezdődik vagy végződik, mivel a parkolók a kanyonok ki- vagy beszállójánál találhatók.

Érdeklődni és jelentkezni:

Zoltai Zita ; +36 30 331 4588 ; zitazoltai@gmail.com;

Információ:

A túra maximális létszáma 14 fő melyet jelentkezési sorrendben töltünk fel.

Felszerelés:

Eső, hideg és szél elleni védő ruházat, túrabakancs, réteges öltözködés, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa (tartalék elemmel), túrahátizsák, sátrazáshoz megfelelő felszerelés (sátor, polifoam, hálózsák, szék, főző, edények stb..), megfelelő mennyiségű élelem és ivóvíz.

Sziklamászáshoz: Olyan sportruházattal érdemes készülnötök, ami nem szűk, kényelmesen tudtok benne mozogni, magasra lépni. Érdemes melegebb öltözéket is hozni mivel nagyrészt árnyékos részen leszünk és amikor nem másztok fázni fogtok. Kényelmes túrabakancs a helyszín megközelítéséhez, mászócipő, egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 8-10 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 1 db 120 cm-es varrott heveder,zia, biztosító eszköz (lapka, reverso, atc.)

Rafting kanyoninghoz: fürdőruha, törölköző (esetleg NEM pamut aláöltözet), hűvös idő esetén sapka és meleg ruha

Biztosítás:

A túra teljes idejére mindenkinek rendelkeznie kell kiegészítő extrém sportbiztosítással és az Európai Egészségbiztosítási kártyával!