Nyári alpesi tanfolyam

Az Ujjerő  Hegymászó és Sport Egyesület nyári alpesi tanfolyamot tart 2010. július 24-30-ig a Dolomitokban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Továbbiakban a részletek!A tanfolyam célja: biztonságos mászás elsajátítása és tapasztalatszerzés alpesi körülmények között, több kötélhosszas utakban, saját köztesek elhelyezésével.

Ez a tanfolyam illeszkedik a magyar hegymászóoktatás rendszerébe, a három alaptanfolyam egyike.

A tanfolyam helyszíne: Olaszország, Dolomitok, Cadini csoport.

Időtartama: 2010. július 24 – július 30.

A tanfolyam vezetője: Vörös Tamás (06/70 222 30 65)

Részvételi díj: 42000Ft

Jelentkezési határidő: 2010. június 28.

A tanfolyam díja tartalmazza:

-oktatást szakképzett oktatók részvételével

-szervezési költségeket

-próbamászást Magyarországon

A tanfolyam díja nem tartalmazza:

-utazást

-szállást

-étkezést

-biztosítást

-esetleges felszerelések bérleti díját.

A jelentkezéshez feltétel:
Alapfokú  sziklamászó vizsga megléte, biztos UIAA IV-es mászótudás, próbamászás teljesítése, jó kondíció, megfelelő ruházat.

A tanfolyam anyaga:
Az estéket elméleti előadásokkal töltjük, amelyek az alapfokú  tanfolyam anyagára épülve, azt kiegészítve fontos információkat adnak a hegyi környezetről, felszerelésről, tájékozódásról, veszélyekről. Itt lehetőség van baráti hangulatban megbeszélni a felmerült kérdéseket, megosztani a tapasztalatokat.

A mászótúrákon a tanulóknak kell a túrát megtervezni és vezetni, az oktatók felügyelete mellett, a cél ugyanis az önálló tájékozódás, mozgás  és a biztonságos hazatérés elsajátítása.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:
egész-, vagy félkötél (páronként); beülő; hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 3 db csavaros karabiner; 6 db sima karabiner; 8 db expressz (páronként, lehetőleg kihosszabbítható); 2 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 2×1 m;2×1.5 m; Éksor (páronként); 3 db friend; 3 db hex; 2 db tricam; 3 db szög; kalapács; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászócipő;mászásra alkalmas ruházat; fejlámpa; mentőfólia (páronként); elsősegélycsomag (páronként)

Hiányzó felszerelések az egyesület szertárából bérelhetők.

Szállás: http://www.fonda-savio.it/


A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező!

A Ujjerő  Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A szállás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük