Nyári alapfokú sziklamászó tanfolyamok

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület nyári alapfokú sziklamászó tanfolyamokat hirdet Franciaországban, Argentiére-la-Bessée-ben és Olaszországban, Arco-ban! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva, mindezt gyönyörű környezetben, Európa legkedveltebb szikláin, fiatalos környezetben, laza hangulatban!

dsc00391


A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.

A tanfolyamok időtartamai:
Olaszország: 2013. június 29 – július 7-ig
Franciaország: 2013. július 20 – 28-ig

A tanfolyamok tartalma: 8 gyakorlati nap és 7 elméleti előadás és vizsga a külföldi helyszíneken, 1 gyakorlati nap és a gyakorlati vizsga itthon, Oszolyon.

A tanfolyamok helyszínei: Olaszország – Arco, Franciaország – Argentiére-la-Bessée, Magyarország – Oszoly

A tanfolyam vezetője: Vörös Tamás (redtomi@gmail.com)

A tanfolyam díja: 50000Ft

Jelentkezni lehet: 2013. május 31-ig a tanfolyam vezetőjénél, a redtomi@gmail.com e-mail címen, illetve az Ujjerő Boulder Teremben

Vizsgák: Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához feltétel a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató javaslata. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 1×1 m;1×1.5 m; Éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat

A tanfolyam díja tartalmazza: az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktató részvételét
, a szervezési költségeket
, az Ujjerő HSE éves tagdíját, és az MHSSZ éves tagdíját

A tanfolyam díja nem tartalmazza: az utazást
, a szállást és étkezést
, a vizsgadíjat, a speciális mászó felszerelések bérletét és az extrém sportokra érvényes biztosítást

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!

Az egyesületnél vadonatúj mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük