Megnyitottuk az Űrbázist!

Megnyitottuk felső teremrészünket, ahol az országban egyedülálló áthajlásokkal várunk Titeket! Az eddigi terem felett megépített „űrbázis” még 100 négyzetméterrel növeli meg a terem mászható falfelületeit. A 400db vadonatúj CORE fogásnak köszönhetően pedig nem csak a profi szinten mászó kollégák, hanem a sportággal még csak most ismerkedő, lelkes mászók is fogást találhatnak a több, mint 60 fokban áthajló szörnyetegen!

A nagyobb CORE fogások mellett természetesen a HRT is hozzájárul a trükkösebb utakhoz, így összesen több, mint 600 fogáson kunsztolhattok.

A lenti teremhez hasonlóan itt biztosítjuk a megfelelő szellőzést, ezáltal a sportoláshoz szükséges megfelelő környezetet. A fent két ponton bevezetett hűtő-fűtő légbefújással a másik oldalon alul, három ponton, összesen három turbinával ellátott elszívórendszer dolgozik össze.

A szivacs a megszokott minőség. 25cm vastag kemény habszivacs egybefüggő ponyvával. Az egyik legkényesebb feladat a világítás kivitelezése volt. A célnak megfelelő világítás kialakítása több ponton is problematikusnak ígérkezett már a tervezési fázisban és kizárta a hagyományos fényforrások használatát. Olyan megoldást kellett kidolgozni ami teret enged a lehető legtöbb fogás felrakására, nem kápráztatja el boulderezés közben a mászót, kellő fényt biztosít a jó látáshoz valamint a hely adottságai miatt minél gondozásmentesebben üzemeltethető.

A terem főfényét 4db egyenként 20W-os panel szolgáltatja. Ezek az 1cm vastag panelek megközelítőleg egy 75W-os izzó teljesítményéből képesek a 45m2 alapterületű helységet a napfény spektrumához hasonló fehér fénnyel elárasztani. Homogén, szórt fényük minimalizálja a káprázást így direkt a lámpába nézve se vakítja el a mászót. A főfény a lábazathoz körbe elhelyezett melegfehér háttérvilágítással lett megtámogatva, így az alsó széleken, vagy az áthajlás alatti zugokban elhelyezkedő lépések is jól láthatóak. A hajlékony NYÁK lapra kialakított LED strip (magyarul LED szallag) öntapadó hátfalú, epoxy bevonattal védett, 12V-ról üzemel, és 5cm-enként vágható ezért ideális választás a feladatra. A terem teljes világítása az elért fényszínvonal mellett összesen 200W-ot fogyaszt és hosszú évekig fogja szolgálni a kitartó kunsztolást. 🙂

Végül következzen néhány kép az építés folyamatáról:

Előtte
Előtte
Az alap
Az alap

Padló
Padló
Oszlopok
Oszlopok

Preciziós műszerek..
Precíziós műszerek..

A hátsó fal
A hátsó fal
Has
Has

Kisáthajlás
Kisáthajlás

Furatok
Furatok

Nagyáthajlás
Nagyáthajlás

Oldalfal
Oldalfal
Feljáró
Feljáró
..és kész!
..és kész!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük