Függőleges vitorlázás Grönlandon

Nico Favresse, Olivier Favresse, Seán Villanueva és Ben Ditto 2010 tavaszán béreltek egy 10 méteres vitorlást, hogy körbehajókázzák Grönland fjordjait, felkutatva a még meghódítatlan nagyfalakat. A hajó kapitánya a 75 éves  Bob Shepton, aki szintén izgalmas kalandokba keveredik az utazás során. A Patagónia által szponzorált tripről 5 részes mozgóképanyag is készült..

A kaland során végül 9 első megmászás sikerült a csapatnak, az egyiket 11 napos big-wall stílusban, a többit 30-42 órás menetben abszolválták! A jókedvű team ezzel az akcióval kiérdemelte az egyik legrangosabb hegymászó-díjat, a Piolet d’Or-t!

A csapat nem akármilyen mászókból áll, Nico Favresse belgiumból, nem rég ismételte a 2009-ben Pou fivérek által nyitott, a planéta legnehezebb nagyfalas útjának tartott Orbayu-t (500m, 8c+/9a), Spanyolországban, valamint megmászta a Ratikonon a 6 kötélhosszas Silbergeier-t (8a+,7c,8a+,7a,8b,8a).

Orbayu

Sean Villanueva a Patagónia mászója pedig magáénak tudhatja a Ledgeway to Heaven (1200m, 7c) és a Snell’s Law (E7, 6c) első megmászását.

Ledgeway to Heaven

Végezetül nézzétek a videókat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük