Nyári alapfokú sziklamászó tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület nyári alapfokú sziklamászó tanfolyamokat hirdet Olaszországban, Arco-ban! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva, mindezt gyönyörű környezetben, a mediterrán mászóvidék semmihez sem hasonlítható érzésével, a pálmafák, strandok, pizzériák, bárok hangulatával, mindezt laza emberek között, akkor gyere és mássz velünk!

tanf

A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.

A tanfolyamok időtartamai:
2014. június 28.-július 06.
2014. augusztus 02.-10.

A tanfolyamok tartalma: 8 gyakorlati nap és 7 elméleti előadás Olaszországban, 1 gyakorlati nap és a gyakorlati vizsga itthon, Oszolyon.

A tanfolyamok helyszínei: Olaszország – Arco, Magyarország – Oszoly

A tanfolyam vezetője: Vörös Tamás

Jelentkezni lehet: ujjerodropbox@gmail.com (06 20 99 44 234)

A tanfolyam díja: 52000Ft

Jelentkezni lehet: 2014. június 01-ig a tanfolyam vezetőjénél, a redtomi@gmail.com e-mail címen, illetve az Ujjerő Boulder Teremben
Vizsgák: Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához feltétel a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató javaslata. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 1×1 m;1×1.5 m; Éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat

A részvételi díj tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktatók részvételét.
– a szervezési költségeket
– az Ujjerő HSE és az MHSSZ éves tagdíját

A részvételi díj nem tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati foglalkozások helyszínére történő utazást
– A gyakorlati helyszíneken az esetleges szállás és étkezés költségeit
– A speciális mászó felszerelések bérletét
– Az egyéni felszereléseket (bakancs, ruházat, hálózsák, sátor…)
– Az extrém sportokra érvényes biztosítást
– A vizsgadíjat

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!
Az egyesületnél vadonatúj mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük