A Triglav legnehezebb via ferrata túrája

A Triglav Szlovénia legmagasabb csúcsa, mely a Júliai-Alpokban található. Rendkívül közkedvelt célpont a szlovénok között, akik úgy tartják, hogy addig nem is igazi szlovén valaki, amíg fel nem megy a Triglav csúcsára. Na persze ennek leginkább a hegyen lévő turista és menedékházak örülnek a leginkább. Túránk az északi oldalról (a hatalmas északi fal tövében, mely 1000 méteres magasságával tornyosodik a túrázók fölé) közelíti meg a csúcsot változatos terepen a nyugati (Luknja) hágón keresztül. A Luknja hágótól via ferrata (klettersteig) úton közelítjük meg a csúcsot. Bár ez a via ferrata út a Triglav legnehezebbje, a nehézsége mégiscsak inkább közepes. Nehézsége miatt ezen az útvonalon van a legminimálisabb turista forgalom, viszont a szépségében felülmúlja a többi csúcsmegközelítési útvonalat. A túrát mindenkinek ajánljuk, aki jó kondícióban van és nem szédül magas, kitett helyeken.


1.nap: indulás délelőtt (legkésőbb délben), érkezés késő délután az Aljazev Dom melletti parkolóba. Pihi, kaja, sétálgatás és gyönyörködés a Triglav monumentalis északi falában (esetleg sziklamászás kipróbálása az Aljazev Dom melletti sziklatömbön). Szállás az Aljazev Dom-ban.


2.nap: indulás reggel hétkor. Túra fel egészen a csúcsig a nyugati oldali via ferrata úton (Luknja hágó). Szintkülönbség 1800 méter!!! 7-10 óra a csoport állóképességétől függően. A csúcsról lemenet a keleti oldali via ferrata úton a Triglavsky Dom-ig (500 m szintkülönbség, 1,5-2 óra). Szállás a házban.

3. nap: indulás reggel 8-9 között. Lemenet a keleti oldali via ferrata útvonalon (Prag), amely az előző napi ferrata-hoz képest könnyebb. (1300 m szintkülönbség, 3-5 óra). Érkezés az Aljazev Dom-hoz. Leves-Sör-Pihi kombó, majd utolsó pillantás vissza a csúcsra és irány haza. Érkezés késő este.

Időpont: 2009.10.02. – 2009.10.04.

Jelentkezési határidő: 2009.09.24.

Utazás: egyénileg.

Szállás: Aljazev Dom, Triglav Dom

Részvételi díj: 38.000Ft

Amely tartalmazza:

–  túravezetői díjat

–  szállást

–  technikai felszerelés bérlését

Nem tartalmazza:

–   utazást

–   étkezést

–   biztosítást

A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt a megfelelő felszereléssel és biztosítással!

Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a túrát a változás jogát fenntartjuk.

A túra előtt egy előzetes megbeszélést tartunk.

Kapcsolat: Vörös Tamás 06/70 222 30 65