Szlovénia sportmászó és vadvízi hétvége (frissített)

Időpont: 2020. június 25. csütörtöktől -2020. június 28. vasárnapig

Jelentkezés feltételei: A túrán kizárólag 18. életévet betöltött Ujjerő HSE tagok vehetnek részt akik rendelkeznek SZM1 vagy alapfokú sziklamászó tanfolyammal.

A túra során mindenki saját magáért felel, az egyesület csak abban segít, hogy leszervezi a szállást (amit mindenki maga fizet), összeszervezi a telekocsikat és a helyismeretével mutatja az utakat!

Utazás: Egyénileg, teleautó rendszerben amit segítünk összeszervezni!

Szállás: Retro apartments Kaninska vas, 3 éjszaka: 30.000.-Ft/fő (+IFA: 2EUR/fő/éj)

  • 2 hálószobás apartman 9 fő részére
  • 1 hálószobás apartman 5 fő részére
  • € 2 idegenforgalmi adó személyenként és éjszakánként nincs az árban

– Sziklamászó felszerelést az Ujjerő HSE szertárból lehet bérelni.

Rafting, kanyoning túravezetés helyi túravezetővel, felszereléssel

  • rafting fél nap+ kanyoning fél nap: 28.000Ft/fő
  • csak fél nap rafting: 14 000 Ft / fő
  • csak fél nap kanyoning: 16 000 Ft / fő (Susec kanyon)

Jelentkezési határidő: 2020. június 15.

Létszám limit: 12 fő

A túra maximális létszáma 12 fő melyet jelentkezési sorrendben töltünk fel!

Érdeklődni és jelentkezni: info@ujjero.com , Zoltai Zita , Pán Barnabás

 

Program

Indulás:

Budapesti találkozó pont: 2020. június 25. csütörtök 5:30-kor Budapest, az Őrmező P+R parkolóban

(felső, Budaörsi úthoz közelebb eső parkoló).

Szlovénia találkozó pont: 2020. június 25. csütörtök 13:00

Szlovénia, Bovec, Crna Ovca Bar és Sportközpont

 

1. nap: Sziklamászás, Virje vízesés

Bovec közelében található sziklamászó helyeken egész nap lehetőségünk van különböző nehézségű utakon csiszolni a sziklamászó tudásunkat. Miután kellően elfáradtunk egy kis kirándulást teszünk egy nagyon szép vízeséshez.

 

2. nap: Utazás, Rafting

A rafting túra során 6-8 fős, felfújható hajókat használunk. Minden egyes hajót képzett túravezető kormányoz, irányít, és mivel csapatsportról van szó, mindenkire szükség van ahhoz, hogy a legélvezetesebb utakon evezhessünk le. Délután pedig a közeli sziklákon vezetjük le a megmaradt energiánkat.

 

3. nap Ponte San Quirino, sziklamászás (Kozjak vízesés)

Hihetetlen szépségű kanyonban mindenki megtalálja 4c-től 8a-ig az útját. Itt egy egész napot érdemes eltöltenünk, de ha hamarabb megunnátok akkor hazafelé megállhatunk Kobaridban megcsodálni a Kozjak vízesést.

 

4. nap Kanyoning, hazautazás

A kanyoning túra során egy kisebb vízhozamú hegyi patak útját követjük. A megfelelő vízeséseken lecsúszunk vagy leugrunk, a technikásabb kanyonokban kötéllel ereszkedve jutunk le rajtuk. Minden kanyoning túra gyalogtúrával kezdődik vagy végződik, mivel a parkolók a kanyonok ki- vagy beszállójánál találhatók.

Felszerelés

Eső, hideg és szél elleni védő ruházat, túrabakancs, réteges öltözködés, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa (tartalék elemmel), túrahátizsák, sátrazáshoz megfelelő felszerelés (sátor, polifoam, hálózsák, szék, főző, edények stb..), megfelelő mennyiségű élelem és ivóvíz.

Sziklamászáshoz: Olyan sportruházattal érdemes készülnötök, ami nem szűk, kényelmesen tudtok benne mozogni, magasra lépni. Érdemes melegebb öltözéket is hozni mivel nagyrészt árnyékos részen leszünk és amikor nem másztok fázni fogtok. Kényelmes túrabakancs a helyszín megközelítéséhez, mászócipő, egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 8-10 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 1 db 120 cm-es varrott heveder,zia, biztosító eszköz (lapka, reverso, atc.)

Rafting kanyoninghoz: fürdőruha, törölköző (esetleg NEM pamut aláöltözet), hűvös idő esetén sapka és meleg ruha

 

Biztosítás

A túra teljes idejére mindenkinek rendelkeznie kell kiegészítő extrém sportbiztosítással és az Európai Egészségbiztosítási kártyával!