Nyári alpesi tanfolyam 2019

A saját köztesekkel biztosított többkötélhosszas alpesi sziklamászás a következő lépcső azok számára, akik rendelkeznek alapfokú sziklamászó vizsgával, előszeretettel másznak nittelt utakat és tovább szeretnék fejleszteni/csiszolni tudásukat. A magashegyi környezet új kihívásokat támaszt tájékozódás, kötéltechnika, eszközhasználat, taktika és logisztika terén. Tölts egy hetet tradicionális sziklamászással a Dolomitokban, vizsgázott hegymászó oktatók felügyelete alatt, hogy elsajátíthasd az önálló és biztonságos sziklamászó túra megtervezését, a tájékozódást, valamint a gyors és hatékony mozgást alpesi környezetben.

A tanfolyam célja:
Biztonságos, tradicionális mászás elsajátítása alpesi körülmények között, többkötélhosszas utakban,
saját köztesek elhelyezésével. Önálló mászótúra tervezés és helyes döntéshozatal fejlesztése.

Helyszín: Dolomitok, Olaszország

Időtartama: 2019.07.21.(reggeli indulás) – 28. (esti érkezés)

Létszám limit: 8 fő

Részvételi díj: 79.000Ft (előleg: 20.000Ft)

Jelentkezési határidő: 2019. április 19.

A jelentkezés feltételei:

  • Alapfokú sziklamászó vizsga
  • Biztos UIAA V+ (francia 5b) mászó tudás
  • Jó kondíció
  • Legalább 1 évet magába foglaló mászónapló leadása
  • Ujjerő HSE magashegyi próbanap teljesítése

Érdeklődés és jelentkezés a tanfolyamra:
Flaska Péter, tanfolyamvezető : (flaskapeter@gmail.com ; (30) 327-8588)
Kis Péter, alpesi oktató:  (peter.kis@index.hu ; (30) 377-4077)

A tanfolyam díja tartalmazza:
Az oktatást szakképzett oktatók részvételével, a képzés és a próbanap szervezési költségeit.

A tanfolyam díja nem tartalmazza:
Az utazás és szállás költségét, az étkezést, a sport- és balesetbiztosítást, ill. a felszerelések bérleti
díját.

Teljesíted a feltételeket, jelentkeznél, de nem vagy biztos a felkészültségedben?
Nem probléma! Az április 27-én (rossz idő esetén május 4-én) Oszolyon tartott magashegyi
próbanapon te is tesztelheted tudásodat, és a tanfolyamra összeállított feladatok után személyes
visszacsatolást és választ kapsz a kérdésre.

A tanfolyam tematikája:
A tanfolyam gyakorlati részét minimum 5 kötélhosszas, minimum UIAA IV-es (francia 4a) nehézségű, dominánsan saját köztesekkel biztosított utak megmászása képzi, 1500m fölötti beszállóval. A tanfolyam során négy ilyen utat kell kimászni (4 sikeres túra). A mászótúrákat a tanfolyamosok egymás között felosztva maguk tervezik, vezetik. Az oktatók felügyelik a túrák kiválasztását és tervezését, valamint végig kísérik a csoportok mászását és segítenek, ha szükséges. Minden nap kiértékelik a mászótúrát, ötleteket mutatnak be és próbálják átadni a hegyek között elvárt viselkedési normákat. Az estéket elméleti előadásokkal töltjük, amelyek az alapfokú tanfolyam anyagára építve, azt kiegészítve fontos információkat adnak a magashegyi környezetről, felszerelésről, tájékozódásról, mászótechnikáról és az objektív/szubjektív veszélyekről. Lehetőség van baráti hangulatban megbeszélni a felmerült kérdéseket, megosztani a tapasztalatokat.

Szükséges felszerelések:
A tanfolyam elvégzéséhez szükséges felszerelés listáról a jelentkezők külön tájékoztatást kapnak. A hiányzó felszerelések és eszközök az egyesületi szertárból bérelhetők.

Jogi nyilatkozat:
Az oktatás 8 főben limitált, a helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel. Helyedet 20.000Ft előleg befizetésével legkésőbb a magashegyi próbanapon (2019. április 20. vagy 27.) biztosíthatod, amit a próbanap utáni visszalépéskor nem áll módunkban visszafizetni. A tandíj teljes összegét legkésőbb 2019. június 21-ig kell befizetni. A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A tanfolyamon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne hegymászó tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. epilepszia, magas vérnyomás, szívbetegség, vagy egyéb szervi panaszok). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a hegymászó tevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt. A tanfolyam idejére az extrém sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező. Az esetleges külföldi ellátáshoz erősen javasolt az Európai Egészségbiztosítási kártya kiváltása!