SZM1 és SZM2 tanfolyamok Arcoban – 2023. augusztus 19-27.

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület 2023. augusztus 19-27-ig SZM1 és SZM2 sziklamászó tanfolyamot hirdet, extra via ferratákkal, elektromos montizással és lepárló üzem látogatással, a sziklamászók egyik európai paradicsomában, Arcoban, a Garda-tónál! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait. Ha szeretnéd átélni a mediterrán mászóvidék semmihez sem hasonlítható érzését, a pálmafák, strandok, pizzériák, bárok hangulatát, mindezt laza emberek között, akkor gyere és mássz velünk!

 A tanfolyam célja:
SZM1: A tanfolyamon az egy kötélhosszas, biztonságosan kiépített sziklamászó utak mászásához szükséges tudásanyagot sajátítjátok el. 
SZM2: A tanfolyamon középhegységi jellegű, több kötélhosszas, sportmászó utak teljesítéséhez szükséges technikákat oktatjuk.
Bővebb információkat itt találtok.
A tanfolyamokat párhuzamosan tartjuk, az SZM1 és SZM2 tanfolyamok nem összevonhatóak!
Az SZM2 tanfolyamra jelentkezőknek sikeres SZM1 tanfolyammal kell rendelkezniük, valamint az olaszországi tanfolyam előtt Magyarországon próbamászáson kell részt venniük.

Via ferrata:
A ferrata Rino Pisetta a környék egyik legszebb vasalt útja, a Sarca folyó völgyének északi részén vezet E-s nehézségű és több mint 700m szint leküzdésével érjük el a Monte Garzolet csúcsát. A program egész napos és magában foglalja a biztonságos via ferrata túrához szükséges ismeretanyag átadását.

Ezen kívül két délután külön délutáni programként további két Via Ferrata-t teljesítünk:

  • Ferrata Rio Sallagoni: C-s nehézségű, 200m
  • Ferrata Sentiero Artpinistico: B/C, 230m

A tanfolyam időtartama: 2023. augusztus 19-tól 27-ig

A tanfolyam tartalma: 5 gyakorlati nap, 1 vizsganap, 1 nap via ferrata

A tanfolyam helyszínei: Olaszország, Sarca-völgy, Garda-tó

Szállás: Arco, Zoo Camping (sátrazás)

A tanfolyam vezetője: Horn-Barta Attila 

A tanfolyam díja: 92.000Ft

Jelentkezni lehet: 2023. augusztus 1-ig a tanfolyam vezetőjénél, a tagsagi@ujjero.com e-mail címen. Jelentkezésed 20.000Ft előleg befizetésével tudod megerősíteni. Az augusztus 1. időpont utáni visszalépés esetén az előleget visszafizetni nem tudjuk.

Jelentkezési feltételek:

Vizsgák: A tanfolyam végén a sziklákon előre meghatározott feladatokat kell önállóan, illetve kötéltárssal megoldaniuk a hallgatóknak. Teljesítményüket az egyesület oktatói értékelik majd.

A tanfolyam díja tartalmazza: az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktató részvételét, a szervezési költségeket, valamint a túravezetést az extra programokra.

A tanfolyam díja nem tartalmazza: az utazást, a szállást és étkezést, az Ujjerő HSE és az MHSSZ éves tagdíját, a speciális mászó és az extra programokhoz szükséges felszerelések bérletét és az extrém sportokra érvényes biztosítást.

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!

Az egyesületnél mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség!

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha a mászó bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!