Daila Ojeda megmászta első 8c-jét!

Daila egyre komolyabb sikereket ér el, így hát megérdemli az önálló postot, nem húzhatjuk rá örökké, hogy ő csak Sharma csaja.. 🙂 A spanyol hölgy két hónapot mászott Oliana-n, míg végül sikeresen beadta projektjét a „Fish Eye”-t, 8c-ért!

Daila így írt blogján az útról: „Olyan boldog vagyok.. ez az első 8c-m! Ez egy ajándék volt Christől, hiszen ő nittelte ki ezt a csodálatos utat egy évvel ezelőtt. Nagyon elégedett vagyok, mert amikor először belepróbáltam, azt gondoltam sose leszek képes megmászni ezt az utat, míg élek.. túl hosszú (50m), fizikailag megerőltető, a végén pedig egy meglepetés reibunggal.. aztán az egyik próba jött a másik után, én pedig beleszerettem az útba..”

„..Amikor ma (február 26.) kiléptem az ajtón, eszembe jutott, hogy tavaly pont ezen a napon sikerült megmászni a „China Crisis”-t (8b+), ugyan itt. Talán ezen a napon is szerencsés leszek.. Mikor megérkeztem Oliana-ra az idő tökéletes volt, sütött a nap és friss szél fújt, de még vártam egy hűvös árnyékra, aztán hajrá! Nagyon megerőltető volt! Már két alkalommal leestem a reibung előtt, de mikor most odaértem Laurent Triay, aki a Work Less Climb More Films-nek forgatott, segített nekem, hogy higgadt maradjak.. és persze köszönet Chrisnek és az amerikai-finn csapatnak is, akik végig biztattak engem!”

forrás: www.8a.nu ; www.englishdailaojeda.blogspot.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük