Ujjerő HSE – 5 napos gyalogtúra a Triglav Nemzeti Parkban – BETELT

Csatlakozz hozzánk egy kalandos augusztus 20-i hosszú hétvégére, és túrázzunk együtt Szlovénia legszebb tájain, a Júliai Alpokban, két bakancsos túra keretében.A jelentkezés feltételei: A túrán kizárólag Ujjerő HSE tagok vehetnek részt. Nem szükséges semmilyen előképzettség, azonban mindkét túranapon sok szintemelkedéssel kell számolni, ami fizikailag megterhelő lehet, így mindenképpen feltétel a jó kondíció és állóképesség.

Túraszervező: Kis Péter

Helyszín: Triglav Nemzeti Park, Szlovénia

Időtartama: 2019.08.16. (délelőtti indulás) – 08. 20. (késő délután/esti érkezés)

Létszámlimit: 6 fő

Részvételi díj: 20.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2019. 06. 24

A túra díja tartalmazza:

A szervezést és túravezetést, valamint szükség esetén a felszerelést.

A túra díja nem tartalmazza

Az utazást, a szállás költségét, az étkezést és a sport- és balesetbiztosítást.

Szállás

Kobarid – apartman

2 éjszaka 8 fős apartmanban, Kobarid belvárosában

Szállásdíj: 24.75€ + 2€ (idegen forg. adó) / fő / éj (összesen kb. 17.200Ft)

Triglav Nemzeti Park – Aljazev menedékház

2 éjszaka 2×4 fős szállásokon, félpanzióval a Vrata völgyben, a Triglav lábánál

19.5€ + 2.4€ (idegen forg. adó) / fő / éj (összesen kb. 14.000Ft, ÖAV kártyával kb. 10.500Ft)

Összesen: 31.000Ft (ÖAV kártyával 28.000Ft)

Program:

Augusztus 16. – Utazás

Telekocsi rendszerrel, kb. 10 órakor indulunk el, majd kényelmesen elfoglaljuk apartman szállásunkat Kobarid-ban. Ha időnk engedi körülnézünk a városban, közös vacsorázás után (ami lehet közös főzés is az apartmanban) rápihenünk a másnapi kihívásra.

Augusztus 17. – Kanin (táv: 15km, szint: 1750m, csúcs: 2587m)

Korán reggel, 1070 m magasról indítjuk a csúcshódítást. A túra hosszú, egyenletesen emelkedő, változatos terepen halad, különösebb technikai nehézségek nélkül. Az útvonal végén rövid via ferrata-val biztosított szakaszra kell számítani. A csúcscsoki elfogyasztása után ugyanezen az úton térünk vissza.

Augusztus 18. – Pihenőnap

Ez a nap a pihenésé. Reggel búcsút intünk szállásunknak és meg sem állunk a Jasna tóig, igény szerint lehet egy rövid, sajgó tagokat átmozgató jógához csatlakozni, vagy pihenni és gyönyörködni a türkizkék tóban. Ha kipihentük magunkat, tovább indulunk. Útközben meglátogathatjuk a Szlovén Alpesi Múzeumot és/vagy a Peričnik vízesést. Este elfoglaljuk szállásunkat az Aljazev dom-ban (menedékház).

Augusztus 19. – Skrlatica (táv: 12km, szint: 1800m, csúcs: 2740m)

Korán reggel indulunk a hegy meghódítására. Technikai nehézségekre szintén nem kell számítani, de a megerőltető szintemelkedés kb. 6 órás menetidőt ígér a csúcsig. A lejtmenet pedig szintén sok kihívást tartogat majd.

Augusztus 20. – Utazás

Búcsút intve a Júlia Alpoknak hazafelé vesszük az irányt. A visszaúton opcionálisan egy ebédet is megejthetünk, és ha a pihenőnapon kimaradt, de van rá igény, ezen a napon is megtekinthetjük az Alpesi Múzeumot.

Szükséges felszerelés

A túrákra egy pár kényelmes túrabakancsot/túracipőt javaslunk. Kisméretű hátizsákot elég magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, fejlámpával, élelemmel és ivóvízzel. Sisak és via ferrata felszerelés használata a nehezebb, biztosított szakaszokon kötelező! Amennyiben igényt tartasz rá, hozz magaddal túrabotot, és kesztyűt is. Sisak, beülő és via ferrata kantár az egyesületi szertárból rendelkezésre áll.

Jogi nyilatkozat

A létszám 6 főben limitált, a helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel. Helyedet a szállásdíj befizetésével (31.000Ft / 28.000Ft), mint előleggel biztosíthatod. (Határidő: 2019.06.24.) Az előleget a befizetési határidő utáni visszalépéskor nem áll módunkban visszafizetni. A részvételi díj teljes összegét legkésőbb 2019.08.01-ig kell befizetni.

A hegymászás veszélyes sport, annak kockázatai a szervezők és az eljáró oktatók maximális gondossága mellett sem zárhatók ki teljes mértékben. A túrákon mindenki a saját felelősségére és kockázatára vesz részt. A résztvevők nem szenvedhetnek olyan betegségben, mely hatással lenne a tevékenységre vagy fokozná annak kockázatait (pl. epilepszia, magas vérnyomás, szívbetegség, vagy egyéb szervi panaszok). A résztvevők nem lehetnek kábítószer vagy kábító hatású anyag, továbbá a tevékenységet befolyásoló gyógyszeres kezelés hatása alatt.

A túra idejére az extrém sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező. Az esetleges külföldi ellátáshoz erősen javasolt az Európai Egészségbiztosítási kártya kiváltása!

Érdeklődés és jelentkezés a túrára:

Kis Péter

e-mail: peter.kis@index.hu

tel.: (30) 377-4077