Tavaszi alapfokú sziklamászó tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület március 19-től alapfokú sziklamászó tanfolyamot indít! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva. Ha a tudáson kívül másra is igényt tartasz, esetleg új barátokat, későbbi mászótársakat keresel, vagy szeretnéd egy tábortűz melege mellett megosztani aznapi élményeidet társaiddal, mindezt barátságos, fiatalos társaságban, akkor itt a helyed!

kép: www.climbing.com
kép: www.climbing.com

A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.

A tanfolyam időtartama: 2009. március 19-től május 9-ig.

A tanfolyam tartalma: 10 gyakorlati nap hétvégenként és 7 elméleti előadás csütörtökönként 19órától az egyesület klubhelyiségében.

A tanfolyam helyszínei: Magyarországon, a Pilisben, Gerecsében, Mátrában található sziklamászó iskolákban, illetve a tanfolyam vége felé Ausztria magasabb falain is lehetőség van mászásra.

A tanfolyam vezetője: Vörös Tamás (06/70 222-30-65)

A tanfolyam díja: 49000Ft

Jelentkezni lehet: 2009. január 12-től a tanfolyam vezetőjénél, illetve az Ujjerő Boulder Teremben

Vizsgák: Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához feltétel a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató javaslata. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 6 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 2 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid 3m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema 1×1 m;1×1.5 m; Éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat

A tanfolyam díja tartalmazza:

– Az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktatók részvételét.

– a szervezési költségeket

A tanfolyam díja nem tartalmazza:

– A elméleti és gyakorlati foglalkozások helyszínére történő utazást

– A gyakorlati helyszíneken az esetleges szállás és étkezés költségeit

– A speciális mászó felszerelések bérletét

– Az egyéni felszereléseket (bakancs, ruházat, hálózsák, sátor…)

– Az Ujjerő Egyesület éves tagdíját

– Az extrém sportokra érvényes biztosítást

Az egyesületnél vadonatúj mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.
A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!