Tavaszi ARCO, avagy SZM1 by Ujjerő!!!

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület 2018. április 01 –08 között  új, az MHOK modulrendszerébe tartozó, alapfokú SZM1 sziklamászó tanfolyamot hirdet. A képzés helyszínéül Európa egyik sziklamászó paradicsoma, a Garda-tó melletti Arco fog szolgálni! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, sziklán mozogva. Ha szeretnéd átélni a mediterrán mászóvidék semmihez sem hasonlítható érzését, a pálmafák, strandok, pizzériák, bárok hangulatát, mindezt laza emberek között, akkor gyere és mássz velünk!

 lili

A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak gyakorlása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti sziklamászó ismeretek elsajátítása.

A tanfolyam időtartama: 2018. április 01 – április 08. (Arco, Olaszország)

A tanfolyam tartalma: 5 gyakorlati nap és 5 elméleti előadás Arcoban (+1 nap eső/pihenőnap, további 1-1 nap oda-visszautazás.)

A tanfolyam helyszínei: Olaszország, Arco környéki, és Szarka-völgyi sziklák

A tanfolyam vezetője: Bodó Máté (maszoedzes@gmail.com)

A tanfolyam díja: 59000Ft

Jelentkezés: 2018. március 10-ig a tanfolyam vezetőjénél, a maszoedzes@gmail.com e-mail címen, illetve az Ujjerő Boulder Teremben! A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 20.000,- Ft előleget, a tanfolyam teljes részvételi díját a március 19-ig kérjük befizetni. A jelentkezési határidő, illetve a március 19-i befizetési időpont utáni visszalépéskor az előleget/részvételi díjakat visszaadni nem tudjuk.

Vizsgák: Az tanfolyam utolsó napján „házi vizsgára” kerül sor amit a tanfolyam oktatói minősítenek. A képzés teljes mértékben illeszkedik az MHOK oktatási modulrendszerébe. 

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 1 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 1,5m; 1 nap jó idő (páronként); biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat.

A tanfolyam díja tartalmazza: az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktató részvételét, szervezési költségeket!

A tanfolyam díja nem tartalmazza: utazást, szállást és étkezést, mászó felszerelések bérletét, az Ujjerő HSE és az MHSSZ éves tagdíját valamint az extrém sportokra érvényes biztosítást!

A tanfolyam idejére és országaira a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!

Az egyesületnél mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen! A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt! A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni! A résztvevők nem állhatnak alkohol, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt! Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének!

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!