Olaszországi alapfokú sziklamászó tanfolyam télen!

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület 2017. Február 04-12-ig  alapfokú sziklamászó tanfolyamot hirdet, a sziklamászók egyik európai paradicsomában, Finale Ligure környékén! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva.

soma
 

A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak gyakorlása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek elsajátítása.

A tanfolyam időtartama: 2017. Február 4-12 (Finale Ligure, Olaszország), március 18-19 (Oszoly, Magyarország (gyakorlati nap + vizsga))

A tanfolyam tartalma: 7 gyakorlati nap és 6 elméleti előadás Finaleban, 1 gyakorlati nap és a gyakorlati vizsga itthon, Oszolyon.

A tanfolyam helyszínei: Olaszország, Finale Ligure környéke, Oszoly.

A tanfolyam vezető oktatója, Vörös Tomi, segéd oktató Bodó Máté

A tanfolyam díja: 62500Ft (december 23-ig AKCIÓSAN, 60000 forintért veheted meg kupon formájában!)

Jelentkezés: 2017. Január 9-ig Bodó Máté segéd oktatónál , a maszoedzes@gmail.com e-mail címen! A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 20.000,- Ft előleget kérünk. A jelentkezési határidő utáni visszalépéskor az előleget visszaadni nem tudjuk. A fennmaradó összeget január 28-ig kell rendezni.
A tanfolyam minimum 6 fő jelentkezése esetén indul!

Vizsgák: A vizsgák nem kötelezőek, de csak ebben az esetben tudja az Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium a sikeres tanfolyamot papírral igazolni, ami szükséges a további tanfolyamok elvégzéséhez! Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához elengedhetetlen a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz, (legalább UIAA III) a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató ajánlása a vizsgára. A vizsgát az MHOK vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 1×1 m;1×1.5 m; Éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat.

A tanfolyam díja tartalmazza:
– az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktató részvételét

– a szervezési költségeket
– az Ujjerő HSE éves tagdíját
– az MHSSZ éves tagdíját!

A tanfolyam díja nem tartalmazza:
– az utazást

– a szállást (apartman) és étkezést
– a speciális mászó felszerelések bérletét, a vizsgadíjat és az extrém sportokra érvényes biztosítást!

A tanfolyam idejére és országaira a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!

Az egyesületnél mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen! A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt! A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni! A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt! Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének!

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük