Nyári alpesi hegymászó tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sport Egyesület nyári alpesi tanfolyamot tart 2009. július 25-31-ig a Dolomitokban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A tanfolyam célja: biztonságos mászás elsajátítása alpesi körülmények között, több kötélhosszas utakban, saját köztesek elhelyezésével.

Ez a tanfolyam illeszkedik a magyar hegymászóoktatás rendszerébe, a három alaptanfolyam egyike.

A tanfolyam helyszíne: Olaszország, Dolomitok, Cadini csoport.

Időtartama: 2009. július 25 – július 31.

A tanfolyam vezetője: Sáfián András 06/20 215 62 73

Részvételi díj: 39000Ft

Jelentkezési határidő:
2009. július 1.

A tanfolyam díja tartalmazza:

-oktatást szakképzett oktatók részvételével

-szervezési költségeket

-próbamászást Magyarországon

A tanfolyam díja nem tartalmazza:

-utazást

-szállást

-étkezést

-biztosítást

-esetleges felszerelések bérleti díját.

A jelentkezéshez feltétel:

Alapfokú sziklamászó vizsga megléte, biztos UIAA IV-es mászótudás, próbamászás teljesítése, jó kondíció, megfelelő ruházat.

A tanfolyam anyaga:

Az estéket elméleti előadásokkal töltjük, amelyek az alapfokú tanfolyam anyagára épülve, azt kiegészítve fontos információkat adnak a hegyi környezetről, felszerelésről, tájékozódásról, veszélyekről. Itt lehetőség van baráti hangulatban megbeszélni a felmerült kérdéseket, megosztani a tapasztalatokat.

A mászótúrákon a tanulóknak kell a túrát megtervezni és vezetni, az oktatók felügyelete mellett, a cél ugyanis az önálló tájékozódás, mozgás és a biztonságos hazatérés elsajátítása.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:

egész-, vagy félkötél (páronként); beülő; hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 3 db csavaros karabiner; 6 db sima karabiner; 8 db expressz (páronként, lehetőleg kihosszabbítható); 2 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 2×1 m;2×1.5 m; Éksor (páronként); 3 db friend; 3 db hex; 2 db tricam; 3 db szög; kalapács; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászócipő;mászásra alkalmas ruházat; fejlámpa; mentőfólia (páronként); elsősegélycsomag (páronként)

Hiányzó felszerelések az egyesület szertárából bérelhetők.

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező.

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.
A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A szállás :)
A szállás 🙂