4 napos multisport túra Szlovéniában

Sziklamászás, kanyon, rafting!

Ha szeretnél egy igazán extrém kikapcsolódást a hosszú hétvégére tarts velünk!

Időpont: 2019. április 27. szombattól -2019. május 1. szerdáig

Részvételi díj: 80.000Ft/fő (előleg 20.000Ft)

A részvételi költség tartalmazza:

  • sziklamászó felszerelés bérlését
  • rafting túravezetést, raft hajó, raft lapát neoprén ruha, neoprén cipő, sisak, mentőmellény
  • kanyon túravezetést, neoprén ruha, neoprén cipő, sisak, beülő

A részvételi költség nem tartalmazza:

  • az utazást (segítünk összeszervezni!)
  • szállást (leszervezésében segítünk)

Jelentkezési határidő: 2019. április 10.

Létszám limit: 10 fő

Indulás:

Budapesti találkozó pont:2019. április 27. szombat 5:30-kor Budapest, az Őrmező P+R parkolóban

(felső, Budaörsi úthoz közelebb eső parkoló).

Szlovénia találkozó pont: 2019. április 27. szombat 13:00

Szlovénia, Bovec, Crna Ovca Bar és Sportközpont

Utazás: Egyénileg vagy teleautó rendszerben amit segítünk összeszervezni!

1. nap Utazás, Rafting a Soca folyón

Kora délutáni érkezésünket követően egy izgalmas kezdésként rafting túrával indítunk. A rafting túra során 6-8 fős, felfújható hajókat használunk. Minden egyes hajót képzett túravezető kormányoz, irányít, és mivel csapatsportról van szó, mindenkire szükség van ahhoz, hogy a legélvezetesebb utakon evezhessünk le.

2. nap Sziklamászás, Virje vízesés

Bovec közelében található sziklamászó helyen egész nap lehetőségünk van különböző nehézségű utakon csiszolni a sziklamászó tudásunkat. Miután kellően elfáradtunk egy kis kirándulást teszünk egy nagyon szép vízeséshez.

3. nap Kanyon, sziklamászás

A kanyoning túra során egy kisebb vízhozamú hegyi patak útját követjük. A megfelelő vízeséseken lecsúszunk vagy leugrunk, a technikásabb kanyonokban kötéllel ereszkedve jutunk le rajtuk. Minden kanyoning túra gyalogtúrával kezdődik vagy végződik, mivel a parkolók a kanyonok ki- vagy beszállójánál találhatók.

4. nap Sziklamászás, Kozjak vízesés

Bovectól kicsit messzebb utazunk egy másik sziklamászó helyre, ahol az utolsó nap lehetőségünk van még az egész napot kihasználni sziklamászásra. Délután, túránk utolsó állomásaként a Kozjak vízeséshez kirándulunk el közösen.

5. nap Hazautazás

Érdeklődni és jelentkezni:

Zoltai Zita ; +36 30 331 4588 ; zitazoltai@gmail.com;

Erdős Gábor ; +36 70 386 0050; e.gabor90@gmail.com,

Információ:

A túra maximális létszáma 10 fő melyet jelentkezési sorrendben töltünk fel. A jelentkezés az előleg befizetésekor válik biztossá. Az előleg összegét visszamondáskor nem áll módunkban visszafizetni. Előleg összegét 20.000Ft-ot 2019. április 10-ig kell befizetni.

A túra teljes összegét legkésőbb 2019. április 17-ig kell teljesíteni!

Felszerelés:

Eső, hideg és szél elleni védő ruházat, túrazokni, túrabakancs, réteges öltözködés, amelynek ajánlott elemei a következőek: hosszú ujjú aláöltözet (alsó és felső), polár pulóver, vízálló kabát és nadrág, sapka, kesztyű (ha hideg idő lenne), nyaksál, napszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa (tartalék elemmel), Utazótáska vagy nagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami a napi túrákra nem szükséges) közepes méretű hátizsák kb.25 literes kényelmes hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), kulacs

Sziklamászáshoz: Olyan sportruházattal érdemes készülnötök, ami nem szűk, kényelmesen tudtok benne mozogni, magasra lépni. Érdemes melegebb öltözéket is hozni mivel nagyrészt árnyékos részen leszünk és amikor nem másztok fázni fogtok. Kényelmes túrabakancs a helyszín megközelítéséhez, mászócipő vagy ha nincs akkor kényelmes beszállócipő vagy olyan edzőcipő aminek keményebb a talpa.

Rafting kanyoninghoz: fürdőruha, törölköző (esetleg NEM pamut aláöltözet), hűvös idő esetén sapka és meleg ruha

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során!

Biztosítás:

A túra teljes idejére mindenkinek rendelkeznie kell kiegészítő extrém sportbiztosítással és az Európai Egészségbiztosítási kártyával melyet a túravezetők indulás előtt ellenőrizhetnek!

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:

Átlagos erőnléttel rendelkező ember számára teljesíthető

Időjárás:

A túrán a program változtatás jogát fenntartjuk az időjárás alakulása miatt, igyekszünk úgy alakítani a programokat, hogy az mindenkor az időjárási körülményekhez igazodva a legkedvezőbb legyen.