2011-es Nyári Alpesi Tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sport Egyesület nyári alpesi tanfolyamot tart 2011. július 30-augusztus 05-ig a Dolomitokban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A tanfolyam célja: biztonságos mászás elsajátítása és tapasztalatszerzés alpesi körülmények között, több kötélhosszas utakban, saját köztesek elhelyezésével.

Ez a tanfolyam illeszkedik a magyar hegymászóoktatás rendszerébe, a három alaptanfolyam egyike.
A tanfolyam helyszíne: Olaszország, Dolomitok, Cadini csoport.

Időtartama: 2011. július 30 – augusztus 05.

A tanfolyam vezetője: Vörös Tamás (06/70 222 30 65)

Részvételi díj: 44000Ft

Jelentkezési határidő: 2011. június 24.

A tanfolyam díja tartalmazza:
-oktatást szakképzett oktatók részvételével
-szervezési költségeket
- próbamászást Magyarországon

A tanfolyam díja nem tartalmazza:
-utazást
-szállást
-étkezést
-biztosítást
-esetleges felszerelések bérleti díját.

A jelentkezéshez feltétel:
Alapfokú sziklamászó vizsga megléte, biztos UIAA V-ös mászótudás itthon, a próbamászás teljesítése, jó kondíció, megfelelő ruházat.

A tanfolyam anyaga:
A mászótúrákon a tanulóknak kell a túrát megtervezni és vezetni, az oktatók felügyelete mellett, a cél ugyanis az önálló tájékozódás, mozgás és a biztonságos hazatérés elsajátítása.
Az estéket elméleti előadásokkal töltjük, amelyek az alapfokú tanfolyam anyagára épülve, azt kiegészítve fontos információkat adnak a hegyi környezetről, felszerelésről, tájékozódásról, veszélyekről. Itt lehetőség van baráti hangulatban megbeszélni a felmerült kérdéseket, megosztani a tapasztalatokat.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:
egész-, vagy félkötél (páronként); beülő; hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 3 db csavaros karabiner; 6 db sima karabiner; 8 db expressz (páronként, lehetőleg kihosszabbítható); 2 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 2×1 m;2×1.5 m; Éksor (páronként); 3 db friend (páronként); 3 db hex (páronként); 2db tricam (páronként); 3 db szög (páronként); kalapács (páronként); biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászócipő; mászásra alkalmas ruházat; fejlámpa; mentőfólia; elsősegélycsomag (páronként)

Hiányzó felszerelések az egyesület szertárából bérelhetők.

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező! Az OAV, DAV biztosításokkal a szállás fél áron van!

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

© ujjero.com