2018-as Nyári magashegyi tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sport Egyesület nyári alpesi tanfolyamot tart 2018. augusztus 3- augusztus 10-ig a Dolomitokban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

torre-grande

A tanfolyam célja: biztonságos mászás elsajátítása és tapasztalatszerzés alpesi körülmények között, több kötélhosszas utakban, saját köztesek elhelyezésével, természet közeli kempingekben történő sátrazással.

Ez a tanfolyam illeszkedik a magyar hegymászó oktatás rendszerébe.

A tanfolyam helyszíne: Olaszország, Dolomitok. 

Időtartama: 2018. augusztus 3- augusztus 10-ig.

A tanfolyam vezetője: Flaska Péter (06/30 327 85 88, flaskapeter@gmail.com)

Részvételi díj: 79 000Ft

Jelentkezési határidő: 2018. június 10.

A tanfolyam díja tartalmazza:

-oktatást szakképzett oktatók részvételével

-szervezési költségeket

– próbamászást Magyarországon

A tanfolyam díja nem tartalmazza:

-utazást

-szállást

-étkezést

-biztosítást

-esetleges felszerelések bérleti díját.

A jelentkezéshez feltétel: Alapfokú sziklamászó vizsga megléte, biztos UIAA V+-ös mászó tudás itthon, a próbamászás teljesítése, jó kondíció, megfelelő ruházat, mászónapló leadása.

Jelentkezni lehet: A tanfolyamvezetőnél, Flaska Péter flaskapeter@gmail.com vagy +36-30-327-85-88.

A tanfolyam anyaga: A képzésen a tanulóknak kell a túrát megtervezni és vezetni, a cél ugyanis az önálló tájékozódás, mozgás, döntéshozás és a biztonságos hazatérés elsajátítása az oktatók felügyelete mellett, továbbá helyismeret szerzés. Az estéket elméleti előadásokkal töltjük, amelyek az alapfokú tanfolyam anyagára épülve, azt kiegészítve fontos információkat adnak a hegyi környezetről, felszerelésről, tájékozódásról, veszélyekről. Itt lehetőség van baráti hangulatban megbeszélni a felmerült kérdéseket, megosztani a tapasztalatokat.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: félkötél (páronként); beülő; hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 3 db csavaros karabiner; 6 db sima karabiner; 8 db expressz (páronként, lehetőleg kihosszabbítható); 2 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 2×1 m;2×1.5 m; Éksor (páronként); 3 db friend (páronként); 3 db hex (páronként); 2db tricam (páronként); 3 db szög (páronként); kalapács (páronként); biztosító eszköz (reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászócipő; mászásra alkalmas ruházat; fejlámpa; mentőfólia; elsősegélycsomag (páronként) Hiányzó felszerelések az egyesület szertárából bérelhetők.

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése mindenki számára kötelező! Továbbá a hegyimentésre külföldön is érvényes biztosításra (pl.OEAV)!

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.