Tavaszi alapfokú sziklamászó tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület 2012.április 5-től alapfokú sziklamászó tanfolyamot indít! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva. Ha a tudáson kívül másra is igényt tartasz, esetleg új barátokat, későbbi mászótársakat keresel, vagy szeretnéd egy tábortűz melege mellett megosztani aznapi élményeidet társaiddal, mindezt barátságos, fiatalos társaságban, akkor itt a helyed!A tanfolyam célja:
a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.

A tanfolyam időtartama:
2012.április 5-től május 27-ig.

A tanfolyam tartalma:
9-11 gyakorlati nap (időjárástól függően) hétvégenként és 7 elméleti előadás csütörtökönként 19 órától az egyesület klubhelyiségében.

A tanfolyam helyszínei:
Magyarországon, a Pilisben, Gerecsében, Mátrában található sziklamászó iskolákban, illetve a tanfolyam vége felé Ausztria magasabb falain is lehetőség van mászásra.

A tanfolyam vezetője:
Vörös Tamás (06/70 222-30-65)

A tanfolyam díja: 55000Ft

Jelentkezés:
2012. március 28-ig a tanfolyam vezetőjénél, illetve az Ujjerő Boulder Teremben.. A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 10.000Ft előleget kérünk. A jelentkezési határidő utáni visszalépéskor az előleget visszaadni nem tudjuk.

Vizsgák:
Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához feltétel a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató javaslata. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:
egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid 2m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema 1×1 m;1×1.5 m;1db „pruszik”; 1 éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam;1db biztosító eszköz (lapka, reverso, atc);1db ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat
A részvételi díj tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktatók részvételét.
– a szervezési költségeket
– a vizsgadíjat
– az Ujjerő HSE és az MHSSZ éves tagdíját

A részvételi díj nem tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati foglalkozások helyszínére történő utazást
– A gyakorlati helyszíneken az esetleges szállás és étkezés költségeit
– A speciális mászó felszerelések bérletét
– Az egyéni felszereléseket (bakancs, ruházat, hálózsák, sátor…)
– Az extrém sportokra érvényes biztosítást

Az egyesületnél vadonatúj mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.
A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamon való részvétel feltétele a tanfolyam idejére érvényes, extrém sportokra is kiterjedő baleset biztosítás!

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!