2017-es tavaszi alapfokú tanfolyam

Az Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület 2017. március 16-tól alapfokú sziklamászó tanfolyamot indít! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva. Ha a tudáson kívül másra is igényt tartasz, esetleg új barátokat, későbbi mászótársakat keresel, vagy szeretnéd egy tábortűz melege mellett megosztani aznapi élményeidet társaiddal, mindezt barátságos, fiatalos társaságban, akkor itt a helyed!

tanf

A tanfolyam célja:
a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.

A tanfolyam gyakorlati időpontjai: 
2017. március 18-19, 25-26, március 30-31- április 1-2 (külföld), április 8-9 (utóbbi a vizsga időpontja)

A tanfolyam tartalma:
9 gyakorlati nap és 6 elméleti előadás keddenként és csütörtökönként 19 órától az egyesület klubhelyiségében.
A tanfolyam helyszínei:
Magyarországon, a Pilisben, Gerecsében található sziklamászó iskolákban, illetve Ausztriában 4 napot töltünk el.
A tanfolyam vezetője:
Flaska Péter (06/30 327-85-88)
A tanfolyam díja: 69 000 Ft
Jelentkezés:
2017. február 20.-ig a tanfolyam vezetőjénél, illetve az Ujjerő Boulder Teremben. A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 10.000Ft előleget kérünk. A jelentkezési határidő utáni visszalépéskor az előleget visszaadni nem tudjuk.
Vizsgák:
Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához feltétel a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató javaslata. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.
A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:
egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid 2m; 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema 1×1 m;1×1.5 m;1db „pruszik”; 1 éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam;1db biztosító eszköz (lapka, reverso, atc);1db ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat
A részvételi díj tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktatók részvételét.
– a szervezési költségeket
A részvételi díj nem tartalmazza:
– Az elméleti és gyakorlati foglalkozások helyszínére történő utazást
– A gyakorlati helyszíneken az esetleges szállás és étkezés költségeit
– A speciális mászó felszerelések bérletét
– Az egyéni felszereléseket (bakancs, ruházat, hálózsák, sátor…)
– Az extrém sportokra érvényes biztosítást
– A vizsgadíjat
Az egyesületnél mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség.
A tanfolyamon történő részvétel előfeltétele az MHSSZ adott évre érvényes igazolványa!
A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.
A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.
A tanfolyamon való részvétel feltétele a tanfolyam idejére érvényes, extrém sportokra is kiterjedő baleset biztosítás!
A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük