2017-es Sziklamászó I. modul tanfolyam

A kor elvárásaihoz igazított modul rendszerű hegymászó tanfolyam belépési szintje, ahol a tanfolyamos a falban biztonságosan előre elhelyezett, fix köztespontok használatával ismerkedhet a sziklamászással. Ha a mászótermek ziaporos levegője után természetközeli helyen szeretnéd űzni ezt a sportot, akkor itt a helyed.

13692566_10206674364158012_4201304932911117409_n

 

A tanfolyam célja:
UIAA III-VI nehézségű, sűrűn nittelt sportutak biztonságos előre mászása. A biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, alap mozgás ismeret, valamint az ehhez kapcsolódó Sziklamászó I. modul gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.
A tanfolyam időpontja:
2017. április 20-21-22-23.-án
A tanfolyam tartalma:
4 gyakorlati nap, elméleti oktatás esténként a szálláson.
A tanfolyam helyszíne:
Ausztria, Hohe Wand. Wilhelm-Eichert hütte
A tanfolyam vezetője:
Flaska Péter (06/30 327-85-88, flaskapeter@gmail.com)
A tanfolyam díja: 42 500 Ft
Jelentkezés:
2017. március 13.-ig a tanfolyam vezetőjénél, illetve az Ujjerő Boulder Teremben. A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 10.000Ft előleget kérünk. A jelentkezési határidő utáni visszalépéskor az előleget visszaadni nem tudjuk.

A tanfolyam értékelhetősége:
Sikeresen elvégzett Sziklamászó I modul a tanfolyamvezető minősítésével. A sikeres tanfolyamhoz szükségeltetik 8 elől mászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 3 teljes mászónap. A tanfolyam illeszkedik a MHOK oktatási rendszerébe.
A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések:
1 db egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 3 db szóló karabiner; 10 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 1 db 120 cm-es varrott heveder; 2 db 5-6 mm-es kevlár (120 cm), 1db pruszik zsinór, 1db biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat
A részvételi díj tartalmazza:
– A gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktatók részvételét.
– a szervezési költségeket
– a szükséges felszerelést (kivéve mászócipő, ziazsák)
A részvételi díj nem tartalmazza:
– A gyakorlati foglalkozás helyszínére történő utazást
– a szállás és étkezés költségeit
– Az egyéni felszereléseket (bakancs, ruházat, mászócipő, ziazsák)
– Az extrém sportokra érvényes biztosítást
A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen.
A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.
A tanfolyamon való részvétel feltétele a tanfolyam idejére érvényes, extrém sportokra is kiterjedő baleset biztosítás!
A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!