Ajungilag hálózsákok

Az Ajungilak gyárat 1855-ben Jacob Michael Breien alapította Norvégiában, amely az akkori időkben takarót, párnát és ruhákat gyártott. Az első extrém hálózsákok az északi-sarki expedíciókra készültek, ahol a fejlesztésben Fridtjof Jansen segédkezett. Majd számtalan 8000-es expedíciókra fejlesztettek hálózsákokat, míg az Ajungilak standard lett az expedíciózásban és hegymászásban. Később a gyár csatlakozott a svájci Mammuthoz, így napjainkban már közösen kínálják kiváló termékeiket.

Néhány újdonság a cég kínálatából:

Ajungilak Sphere 3 season hálózsák

Ultrakönnyű anyagokból készül, és a legjobb minőségű pehelyből. Így lett a Sphere a legkönnyebb és legkisebb csomagolt méretű hálózsák. A 195 cm-es hálózsák mindössze 800 gramm, és 20×22 cm-re nyomható össze, 5,7 liter térfogatúra. Mindezek ellenére kiemelkedően jó hőtartománnyal rendelkezik: a férfiaknak -6  °C-ig, nőknek 0 °C-ig komfortos az EN13537 szabvány alapján. Extrém érték – 23°C.

Ajungilak Shield 3 season hálózsák

Az első vízálló pehely hálózsák, amelynek fej részén védőtakaró található a különböző csapadékok ellen: eső, hó. A 195 cm-es hálózsák 1,15 kg és 6,8 literre komprimálható, 20×24 cm-re. A komfortja -8°C-ig férfiaknál, nőknél -2°C-ig. A mindkét oldalon lehúzható cipzár lehetőséget nyújt, hogy a benne fekvő mindkét kezét könnyen használhassa főzéshez, olvasáshoz. A Shield 3 season egy bivakzsák és hálózsák egyben, amely fejnyílásánál nagy valószínűséggel, nehezebben táncolnak be a hópelyhek az arcunkra. 🙂

Végül egy érdekesség: egy pehely, amelyet a hálózsákba töltenek kb. 150 szálból áll, amelyek tömege 1-4 gramm között változik. Egy téli Ajungilak pehelyhálózsákba 1 millió darab ilyen pelyhet tömnek bele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük