Top 10 legnépszerűbb boulder hely 10/5

Nevét már hazánkban is sokan hallották, hiszen a magyar mászók számára is népszerű mászó helynek számít, a Svájcban található Magic Wood, amely nemcsak elbűvölő szépségéről, hanem boulder problémáiról is híres. Számtalan külföldi és magyar mászó próbálja itt meghódítani a bűvös 8a nehézségű határvonalat, vagy túllépni azt.

Számtalan külföldi és magyar mászó próbálja itt meghódítani a bűvös 8a nehézségű határvonalat, vagy túllépni azt.

A rengeteg híres boulder kunszt számos nagynevű mászót is idecsalogat. Dai Koyomada  aki az egyik legnépszerűbb japán mászó, egy nap alatt mászta meg itt a Remembrance of Things Past  8B+,  One Summer in Paradise 8B ( videót itt láthattok a boulder-ről) Electric Boogie  8A+, nevezetű problémát ( videót itt láthattok a boulder-ről).

Dai Koyomada, The story of 2 worlds 8B/+
Dai Koyomada, The story of 2 worlds 8B/+

Amikor Paul  Robinson ellátogat a helyre, hogy ne térjen haza üres kézzel, általában nyit vagy mászik valami „borzalmasat”.
Legutóbb sem tett másképp. Idén egyik barátja megmutatta eddig mászatlan projektjét Paul-nak, hátha ő tud valamit kezdeni vele. Szívesen meg is nézte, jó passzban volt, -mivel éppen akkor fejezte be a The Never Ending Story abszolválását (video
itt)- és mászta meg elsőként barátja Micky útját is melynek az Ill Trill nevet adta és 8C re értékelte.

Paul Robinson, Ill Trill 8C

Magic wood-ban Fread Nicole sem tétlenkedett. 1992-ben itt nyitotta meg egyik nagy klasszikusnak számító utat a La Danse des Balrogs, 8A+  amely a helyen és a világon is akkoriban a legnehezebb útjának titulált  8B nehézséget kapta, videót itt láthattok róla.

Sebastiaan Spauwen, La Danse de Balrog 8A+

Ne feledkezzünk, meg a magyar mászókról sem. Zupán Tamás sokan csak úgy ismerik Zupi, idén nyáron meghódította a Massive Attack  8A+  és az Astronautenfieber 8A nevű  kunsztot,  és ahogy ismerjük, ennyivel nem elégedik meg. 😀 Zupi Magic Wood-os túrájáról hosszabb beszámolót az oldalon olvashattok hamarosan.

Zupán Tamás, Massive Attack 8A+
Zupán Tamás, Massive Attack 8A+

És végül itt egy kis ízelítő Dave Graham és Daniel Woods túrájáról melyben a In Search Of Time Lost 8c útat  másszák.

Magic Wood-ban gránit tömbökön próbálhatjuk ki magunkat. A hely micro klímájából adódóan a mászásra alkalmas időjárást tavasztól őszig lehet tervezni, hiszen télen a több méteres hótól a tömbökig való eljutás nem egy leányálom, a hidegről nem is beszélve. Szálláslehetőség közvetlen a tömbök mellett az úgy nevezett Climbers-camping-ben van, egy éjszaka ára 5 Fr azaz nagyjából 3 Euró. A kempingben található tűzrakó hely és tisztálkodási lehetőség is. A szálláslehetőségről több információt itt olvashattok és web kamera képet is láthattok itt.
A kalauzt a helyi kempingben megvehetitek, de ha előre jelzitek, itt az Ujjerő teremben is meg tudjátok nézni.


De addig is az utak között itt tudtok böngészni.

10 legnépszerűbb Boulder kunszt Magic Wood-ban

Supernova 7c itt nézheted meg

Octopussy 8a itt nézheted meg

Piranha 7c+ itt nézheted meg

Zilliman 7a+ itt nézheted meg

Lolo Ferrari 7b+ itt nézheted meg

One Summer in Paradise 8b itt nézheted meg

Sofa Surfer  8a+ itt nézheted meg

In Search Of Time Lost 8c  itt nézheted meg

Riverbed 8b itt nézheted meg

INterprise in Space 7c itt nézheted meg

videó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük