Top 10 legnépszerűbb boulder hely 10/5

Nevét már hazánkban is sokan hallották, hiszen a magyar mászók számára is népszerű mászó helynek számít, a Svájcban található Magic Wood, amely nemcsak elbűvölő szépségéről, hanem boulder problémáiról is híres. Számtalan külföldi és magyar mászó próbálja itt meghódítani a bűvös 8a nehézségű határvonalat, vagy túllépni azt.

Számtalan külföldi és magyar mászó próbálja itt meghódítani a bűvös 8a nehézségű határvonalat, vagy túllépni azt.

A rengeteg híres boulder kunszt számos nagynevű mászót is idecsalogat. Dai Koyomada  aki az egyik legnépszerűbb japán mászó, egy nap alatt mászta meg itt a Remembrance of Things Past  8B+,  One Summer in Paradise 8B ( videót itt láthattok a boulder-ről) Electric Boogie  8A+, nevezetű problémát ( videót itt láthattok a boulder-ről).

Dai Koyomada, The story of 2 worlds 8B/+
Dai Koyomada, The story of 2 worlds 8B/+

Amikor Paul  Robinson ellátogat a helyre, hogy ne térjen haza üres kézzel, általában nyit vagy mászik valami „borzalmasat”.
Legutóbb sem tett másképp. Idén egyik barátja megmutatta eddig mászatlan projektjét Paul-nak, hátha ő tud valamit kezdeni vele. Szívesen meg is nézte, jó passzban volt, -mivel éppen akkor fejezte be a The Never Ending Story abszolválását (video
itt)- és mászta meg elsőként barátja Micky útját is melynek az Ill Trill nevet adta és 8C re értékelte.

Paul Robinson, Ill Trill 8C

Magic wood-ban Fread Nicole sem tétlenkedett. 1992-ben itt nyitotta meg egyik nagy klasszikusnak számító utat a La Danse des Balrogs, 8A+  amely a helyen és a világon is akkoriban a legnehezebb útjának titulált  8B nehézséget kapta, videót itt láthattok róla.

Sebastiaan Spauwen, La Danse de Balrog 8A+

Ne feledkezzünk, meg a magyar mászókról sem. Zupán Tamás sokan csak úgy ismerik Zupi, idén nyáron meghódította a Massive Attack  8A+  és az Astronautenfieber 8A nevű  kunsztot,  és ahogy ismerjük, ennyivel nem elégedik meg. 😀 Zupi Magic Wood-os túrájáról hosszabb beszámolót az oldalon olvashattok hamarosan.

Zupán Tamás, Massive Attack 8A+
Zupán Tamás, Massive Attack 8A+

És végül itt egy kis ízelítő Dave Graham és Daniel Woods túrájáról melyben a In Search Of Time Lost 8c útat  másszák.

Magic Wood-ban gránit tömbökön próbálhatjuk ki magunkat. A hely micro klímájából adódóan a mászásra alkalmas időjárást tavasztól őszig lehet tervezni, hiszen télen a több méteres hótól a tömbökig való eljutás nem egy leányálom, a hidegről nem is beszélve. Szálláslehetőség közvetlen a tömbök mellett az úgy nevezett Climbers-camping-ben van, egy éjszaka ára 5 Fr azaz nagyjából 3 Euró. A kempingben található tűzrakó hely és tisztálkodási lehetőség is. A szálláslehetőségről több információt itt olvashattok és web kamera képet is láthattok itt.
A kalauzt a helyi kempingben megvehetitek, de ha előre jelzitek, itt az Ujjerő teremben is meg tudjátok nézni.


De addig is az utak között itt tudtok böngészni.

10 legnépszerűbb Boulder kunszt Magic Wood-ban

Supernova 7c itt nézheted meg

Octopussy 8a itt nézheted meg

Piranha 7c+ itt nézheted meg

Zilliman 7a+ itt nézheted meg

Lolo Ferrari 7b+ itt nézheted meg

One Summer in Paradise 8b itt nézheted meg

Sofa Surfer  8a+ itt nézheted meg

In Search Of Time Lost 8c  itt nézheted meg

Riverbed 8b itt nézheted meg

INterprise in Space 7c itt nézheted meg

videó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük