Örökzöld sláger: Nyári alapfokú tanfolyam Arcoban

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület augusztus 18 – 26 -ig és augusztus 25 – szeptember 2-ig bentlakásos alapfokú sziklamászó tanfolyamot hirdet, a sziklamászók egyik európai paradicsomában, Arcoban, a Garda-tónál! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva. Ha szeretnéd átélni a mediterrán mászóvidék semmihez sem hasonlítható érzését, a pálmafák, strandok, pizzériák, bárok hangulatát, mindezt laza emberek között, akkor gyere és mássz velünk!

A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak elsajátítása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek átadása.

A tanfolyam időtartama: 2012. augusztus 18-től augusztus 26-ig, illetve augusztus 25-től szeptember 2-ig.

A tanfolyam tartalma: 8 gyakorlati nap és 7 elméleti előadás Arcoban, 1 gyakorlati nap és a gyakorlati vizsga itthon, Oszolyon.

A tanfolyam helyszínei: Olaszország, Arco környéki, és Szarka-völgyi sziklák, Oszoly

A tanfolyam vezetője: Vörös Tamás (redtomi@gmail.com)

A tanfolyam díja: 50000Ft (Ujjerő tagoknak és ELTE hallgatóknak -10%)

Jelentkezni lehet: 2012. augusztus 10-ig a tanfolyam vezetőjénél, a redtomi@gmail.com e-mail címen, illetve az Ujjerő Boulder Teremben

Vizsgák: Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához feltétel a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz (legalább UIAA III) és a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató javaslata. A vizsgát a Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 1×1 m;1×1.5 m; Éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat

A tanfolyam díja tartalmazza: az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktató részvételét
, a szervezési költségeket
, az Ujjerő HSE éves tagdíját, a vizsgadíjat és az MHSSZ éves tagdíját

A tanfolyam díja nem tartalmazza: az utazást
, a szállást és étkezést
, a speciális mászó felszerelések bérletét
 és az extrém sportokra érvényes biztosítást

A tanfolyam idejére a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!

Az egyesületnél vadonatúj mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen. A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt. A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni. A résztvevők nem állhatnak alkohol, drog, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt. Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének.

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!