Gyömbér téli csúcstúra

Az Alacsony-Tátra legmagasabb pontját, a Gyömbér csúcsot (2043m) tűzzük ki célnak mindezt téli körülmények között!

Kedvező időjárás viszonyok mellett gyönyörű kilátás tárul elénk a csúcsról, belátni az egész Alacsony-Tátrát és a tőlünk északra kiemelkedő Magas-Tátra sziklás gerincét.

Időpont: 2019. március 30. szombat

Találkozó: 6:30 Katalinpuszta-Szendehely parkoló

Szlovákia találkozási pont: 9:30 Trangoska parkoló

A délelőtti órákban érkezünk meg az Alacsony-Tátrába, a Trangoska parkolóba (1120 m), majd egy gyors felszerelés kiosztás után elindulunk a Stefanika menedékház felé. (1740 m). Kezdetben enyhe emelkedő segít bemelegedni a túrára majd a törpefenyőket elhagyva egyre nehezebb emelkedő következik a Stefanika házig. Itt tartunk egy rövid szünetet, majd nekivágunk az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsának, a Gyömbér csúcsnak (2043 m). Fáradalmainkért tiszta időben a gyönyörű kilátás fog kárpótolni. A jól megérdemelt csúcs csokik elfogyasztása után visszaindulunk a menedékházhoz ahol lehetőség van forró tea vagy leves elfogyasztására.

Táv: 16 km, szint: 1200 m felfelé és lefelé.

Részvételi díj: 15.000Ft/fő (előleg összege 10.000Ft)

A részvételi költség tartalmazza:

  • hágóvas bérlését, a túravezetés díját

A részvételi költség nem tartalmazza:

  • utazást (Egyénileg vagy teleautó rendszerben, segítünk összeszervezni!)

Jelentkezési határidő: 2019. március 15.

Létszám limit: 10 fő

Érdeklődni és jelentkezni:

Zoltai Zita ;

+36 30 331 4588 ; zitazoltai@gmail.com;

Információ:

A túra maximális létszáma 10 fő melyet jelentkezési sorrendben töltünk fel. A jelentkezés az előleg befizetésekor válik biztossá. Az előleg összegét visszamondáskor nem áll módunkban visszafizetni. Előleg összegét 10.000Ft-ot

2019. március 15-ig kell befizetni.

A túra teljes összegét legkésőbb 2019. március 20-ig kell teljesíteni!

Szükséges erőnlét, a túra nehézsége:

Átlagos erőnléttel rendelkező ember számára teljesíthető

Időjárás:

A túra csak megfelelő időjárási viszonyok mellett teljesíthető, így ha az időjárás előrejelzés indokolja akkor a túra elhalasztását javasoljuk és egy másik időpontot keresünk. Ha a másik időpont nem megfelelő akkor egy másik általunk szervezett túrán is felhasználható a befizetett részvételi díj de a befizetett díjat visszatéríteni nincs lehetőség!

Felszerelés:

Eső, hideg és szél elleni védő ruházat, kamásli, vastag túrazokni, (ami nem csúszkál a bakancsban) túrabakancs (jól bejáratott, vízálló túrabakancs), réteges öltözködés, amelynek ajánlott elemei a következőek: hosszú ujjú aláöltözet (alsó és felső), polár pulóver, vízálló kabát és nadrág, sapka, kesztyű (vékony és vastag is),nyaksál, maszk, napszemüveg, síszemüveg, fényvédő krém, elsősegély csomag, fejlámpa (tartalék elemmel), kb. 25 literes kényelmes hátizsák (úgy készülj, hogy a szükséges felszerelésnek is be kell férnie), túrabot, kulacs/termosz 1,5-2l folyadék, 1 napi hideg élelem,szőlőcukor, müzli .

A szükséges technikai felszerelést mi biztosítjuk a túra során! (hágóvas)

Biztosítás:

A túra teljes idejére mindenkinek rendelkeznie kell kiegészítő extrém sportbiztosítással melyet a túravezetők indulás előtt ellenőrizhetnek!