Őszi alapfokú sziklamászó tanfolyam – ARCO – 2017

Az Ujjerő Hegymászó- és Sportegyesület 2017. szeptember 30 – október 08-ig  alapfokú sziklamászó tanfolyamot hirdet, a sziklamászók egyik európai paradicsomában, Arcoban, a Garda-tónál! Minden olyan kalandvágyó jelentkezését várjuk, aki szeretné elsajátítani a biztonságos mászás, biztosítás, ereszkedés fortélyait kiépített, vagy akár kiépítetlen sziklán mozogva. Ha szeretnéd átélni a mediterrán mászóvidék semmihez sem hasonlítható érzését, a pálmafák, strandok, pizzériák, bárok hangulatát, mindezt laza emberek között, akkor gyere és mássz velünk!

soma


A tanfolyam célja: a biztonságos sziklamászáshoz, illetve ereszkedéshez elengedhetetlen biztosítási lánc elemeinek, eszközeinek megismerése, helyes használatuknak gyakorlása, valamint az ehhez kapcsolódó alapfokú gyakorlati és elméleti hegymászó ismeretek elsajátítása.

A tanfolyam időtartama: 2017. szeptember 30 – október 08 (Arco, Olaszország), egyeztetés szerinti időpontban októberben 2 nap (Oszoly, Magyarország (gyakorlati nap + vizsga))

A tanfolyam tartalma: 7 gyakorlati nap és 6 elméleti előadás Arcoban, 1 gyakorlati nap és a gyakorlati vizsga itthon, Oszolyon.

A tanfolyam helyszínei: Olaszország, Arco környéki, és Szarka-völgyi sziklák, Oszoly.

A tanfolyam vezetője: Vörös Tomi (redtomi@gmail.com)

A tanfolyam díja: 69000Ft

Jelentkezés: 2017. szeptember 10-ig a tanfolyam vezetőjénél, a redtomi@gmail.com e-mail címen, illetve az Ujjerő Boulder Teremben! A határidő utáni jelentkezéseket, csak valamely résztvevő visszalépése után tudjuk elfogadni. A jelentkezőktől a jelentkezési határidőig 20.000,- Ft előleget, a tanfolyam teljes részvételi díját a szeptember 22-ig kérjük befizetni. A jelentkezési határidő, illetve a szeptember 22, a befizetési időpont utáni visszalépéskor az előleget/részvételi díjakat visszaadni nem tudjuk.

Vizsgák: A vizsgák nem kötelezőek, de csak ebben az esetben tudja az Magyar Hegymászó Oktatói Kollégium a sikeres tanfolyamot papírral igazolni, ami szükséges a további tanfolyamok elvégzéséhez! Elméleti vizsgát kell tenni az előadások anyagából. A gyakorlati vizsgához elengedhetetlen a sikeres elméleti vizsga, a 10 előlmászott kötélhossz, (legalább UIAA III) a 6 teljes mászónap, valamint az egyesületi oktató ajánlása a vizsgára. A vizsgát az MHOK vizsgabiztosai minősítik. A tanfolyam illeszkedik a MHOK vizsgarendszerébe.

A tanfolyamra szükséges technikai felszerelések: egészkötél (páronként); hegymászósisak; 1 db HMS karabiner; 2 db csavaros karabiner; 5 db sima karabiner; 1 db bátorság; 8 db expressz (páronként); 1 db 60 cm-es varrott heveder; 2 db 120 cm-es varrott heveder; 5-6 mm-es poliamid kötél 3m; 1 nap jó idő (páronként); 5-6 mm-es kevlár, vagy dynema kötél 1×1 m;1×1.5 m; Éksor (páronként); 1 db friend; 1 db hex; 1 db tricam; biztosító eszköz (lapka, reverso, atc); ékkiszedő (páronként); mászásra alkalmas lábbeli és ruházat.

A tanfolyam díja tartalmazza: az elméleti és gyakorlati napokra szakképzett, oklevéllel rendelkező oktató részvételét
, a szervezési költségeket!

A tanfolyam díja nem tartalmazza: az utazást
, a szállást és étkezést
, a speciális mászó felszerelések bérletét, a vizsgadíjat az Ujjerő HSE és az MHSSZ éves tagdíját valamint az extrém sportokra érvényes biztosítást!

A tanfolyam idejére és országaira a TB-t kiegészítő Extrém Sportbiztosítás megkötése és az európai TB-kártya megléte mindenki számára kötelező!

Az egyesületnél mászófelszerelések kedvezményes bérlésére van lehetőség !

A Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a hegy- és sziklamászás veszélyes sport, annak kockázatai az oktatók maximális figyelme mellett sem zárhatók ki teljesen! A tanfolyamon mindenki csak a saját felelősségére vehet részt! A tanfolyamon csak egészséges, sportolásra alkalmas állapotban szabad részt venni! A résztvevők nem állhatnak alkohol, vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt! Ha bármilyen olyan jellegű betegsége lenne, vagy olyan gyógyszeres kezelés alatt áll, ami befolyásolhatja a hegymászó tevékenységet, azt kérjük a tanfolyam kezdete előtt jelezze a tanfolyam vezetőjének!

A tanfolyamra minden 18. életévét (szülői engedéllyel 16. életévét) betöltött kalandvágyó jelentkezését várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük